Ja jums garšo zivis tad noteikti atcerieties šo recepti izsmalcinātam un ļoti sulīgajam hekam
Recepte tiem, kas nevar iedomāties savu dzīvi bez zivju ēdieniem, un jūs varat pasniegt šādas zivis brīvdienās, jo heks, kas cepts ar dārzeņiem, izskatās garšīgi un ļoti eleganti. Tam ir grūti pretoties, jo aromāts izplatās pa visu māju. Šis ēdiens ir sātīgs, aromātisks un ideāls vakariņām! Ja izmanto veselu heku, to notīri, izķidā un noskalo zem auksta ūdens. Precīzas šīs receptes sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošana:
1.Notīriet zivis un izgrieziet visas spuras un arī to melnumu, kas mēdz būt pie mugurkaula (izņemiet visas asakas no iekšpuses). Es ieteiktu pirkt jau gatavas filejas, tās būs gan ātrāk gan vieglāk pagatavot. 2.Uz nomizotām un porcijās sagrieztām zivīm pievienojiet visu uzskaitīto marinādei un atstājiet heku marinēties 30 minūtes.
3.Sagrieziet sīpolu plānos pus gredzenos, ja fileja ir ļoti liela, varat to sagriezt arī ceturtdaļās. Sasmalciniet burkānus (izvēlieties sulīgāku un saldāku) uz rupjas rīves vai smalkas šķēlēs.
4.Pagatavosim vissvarīgāko, kas padara zivis maigas un sulīgas – mērci. Paņemiet jogurtu un smalki sarīvētu sieru, samaisiet tos savā starpā un pielejam apelsīnu sulu. Mēs nepievienojam citas garšvielas, zivīs jau ir daudz garšas no marinādes un garšvielas nevar nomāks burvīgo mērces garšu.
5.Ieeļļojiet cepšanas trauku ar augu eļļu. Ieberiet burkānus un sīpolus uz trauka apakšas, no tiem pagatavojot dārzeņu spilvenu. Šeit varat pievienot nedaudz apvārītus kartupeļus. 6.Pievienojiet nedaudz sāls, un jūs varat piparus.
7.Izklājiet zivis uz dārzeņiem, iemērcot katru gabalu mērcē (nežēlojiet mērci, tas ir viss garšas pamats). 8.Pārklājiet zivis ar foliju un ielieciet cepeškrāsnī 35-40 minūtes, lai ceptu. Iestatiet temperatūru līdz 180 grādiem.5-10 minūtes pirms gatavošanas beigām noņemiet foliju tā, lai zivis iegūtu zeltaināku un pievilcīgāko izskatu.
Sastāvdaļas:
heks – 6 gab. filejas
sīpoli – 2 gab.
neapstrādāti burkāni – 1-2 gab.
vienkāršs jogurts bez piedevām – 200 ml
siers – 50 g;
augu eļļa
sula no 1 apelsīna
Marinādei:
sāls – 1 tējk.
melnie pipari – 1/2 tējk.
koriandrs – 1/2 tējk.
zivju garšvielu maisījums – 1 tējk.
Gatavās zivis izskatās absolūti pārsteidzošas! Un garša ir vienkārši neaprakstāma! Sulīgas, smaržīgas, ļoti garšīgas un apetīti rosinošas. Sīpols tajā ir izcili marinēts, nedaudz kraukšķīgs, un burkāni ir sulīgi un saldi. Pasniedzot, jūs varat dekorēt heku ar zaļumiem un pasniegt ar kartupeļiem vai vārītiem rīsiem (jebkuriem), rotā ar apelsīnu šķēlēm, mikro zaļumiem vai ar jūras veltēm. Labu apetīti!